prietenie

Viața este un dulce rai, iar cheia de la poartă este frumusețea sufletului...o viață plină de iubire , va avea si spini, dar o viață fără iubire nu va avea niciodată trandafiri...!

joi, 6 octombrie 2011

curatenia ferestrei sufletului nostru.....

O pereche recent casatorita s-a mutat intr-un cartier foarte linistit. In prima dimineata in noua casa, in timp ce-si beau cafeaua, femeia observa , privind pe fereastra, o vecina care isi intindea cearceafurile la uscat, in balcon.”Ce cearceafuri murdare intinde vecina noastra! Cred ca are nevoie de un sapun/detergent “mai bun...Poate ar trebui s-o invat sa-si spele cearceafurile !” Sotul ei privi si tacu. Si asa, la doua-trei zile, femeia repeta observatia.
Dupa vreo luna, femeia ramase surprinsa vazand cearceafuri mult mai curate , in balconul vecin, si-i spuse sotului ei: ”Priveste, a invatat sa spele rufele!!! O fi invatat-o alta vecina…???” La care sotul ii raspunse:”Nu, azi m-am trezit mai dimineata si am spalat geamurile casei noastre!”
Si in viata este la fel! Totul depinde de curatenia ferestrei sufletului nostru, prin care observam faptele : inainte de a critica, sa ne curatam sufletul, spre a putea vedea clar. Atunci sigur am vedea mai clar puritatea sufleteasca a celorlalti…
…Deja azi te vad mult mai bine decat ieri !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu