prietenie

Viața este un dulce rai, iar cheia de la poartă este frumusețea sufletului...o viață plină de iubire , va avea si spini, dar o viață fără iubire nu va avea niciodată trandafiri...!

luni, 14 noiembrie 2011

niste raspunsuri

Un tanar chinez de 19 ani se indragosteste de o vaduva chinezoaica, de 29 de ani, care avea doi copii din casatoria anterioara. Nici traditia, nici religia, nici obiceiul locului si nici societatea nu puteau ingadui o astfel de relatie. Era interzis ca un barbat mai tanar sa iubeasca o femeie mai in varsta. Era interzis ca o femeie vaduva sa se recasatoreasca. Era interzis...tot ce era "excentric". Dar stiti ca iubirea are drumul ei. Iubirea, aia adevarata, e despre infruntarea oricaror prejudecati si a oricui din afara. Iubirea, cand se arata pe de-a-ntregul, te scoate din multime, te asaza la o oarecare distanta de pamant si de restul lumii si-ti arata o alta fata a ta. De obicei, mult mai frumoasa...
Chinezul, alungat de atata impotrivire, si-a luat femeia si a dus-o in munti, intr-o pestera. Cobora zilnic in sat ca sa le aduca ei si copiilor de mancare, apa de baut. Tot zilnic cioplea muntele, ca sa-i faca o scara iubitei, sa-i fie si ei usor sa coboare vreodata - ba chiar i-a promis ca, intr-o zi, scara va fi pana jos si ea va cobori ca o regina. Vreme de 50 de ani a construit peste 6000 de trepte in stanca, reusind sa-si tina promisiunea.
Nici nu stii ce e mai...sublim: tenacitatea lui sau rabdarea ei.
Recent, chinezul a murit, la varsta de 70 de ani, lasand-o plangand, zile in sir, la mormantul lui, pe iubita sa de 80 de ani. Treptele vor ramane pe vecie sapate in stanca, iar turistii mai sensibili vor lacrima si ei, ca de-un dor si de-o poveste ce lor n-o sa li se intample vreodata.

~ Se spune ca povestea este adevarata si este considerata una dintre cele mai frumoase povesti moderne de iubire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu