prietenie

Viața este un dulce rai, iar cheia de la poartă este frumusețea sufletului...o viață plină de iubire , va avea si spini, dar o viață fără iubire nu va avea niciodată trandafiri...!

luni, 19 septembrie 2011

apus de soare......

Orice situatie are doua variante de solutionare - una buna si alta gresita. Intotdeauna ai de ales intre doua usi - cea care iti deschide un drum si cea care nu te duce nicaieri. Sau cea care duce undeva unde nu iti doresti sa te afli. In permanenta, ai de luat decizii.

Mereu ti se va intampla ceva care te va forta sa alegi intre doua variante. Uneori, tot ceea ce ti se pune la dispozitie reprezinta doua variante nefericite. Nu poti spera decat ca ai optat pentru cea ale carei repercusiuni sunt mai putin dramatice.

O greseala poate duce la alte greseli. Si exista momente in viata in care trebuie sa intrerupi un lant vicios de greseli care curg una din alta. Ce usa urmeaza sa deschizi? Ce te asteapta in spatele fiecarei alegeri? Care este pasul pe care il faci apoi?

M-am intrebat adesea de ce gresesc atat de mult, in situatii in care acest lucru nu imi este permis. De ce aleg caile infundate, drumurile cu gropi, usile inchise? Si, mai mult decat atat, ce se intampla dupa aceea? Cum reactionez, cum ma port, cum trec peste?...

Nu am solutii predefinite. Nu am un tabel de reactii aplicabile in orice moment al vietii. Nu am decat vointa si dorinta de a face lucrurile sa mearga mai departe. Cu dat cu capul de toti peretii, cu pasi mici la inceput, cu imposibilitatea de a trece peste, cu nevoia de a ma detasa in momente in care simt ca nu se mai poate, cu indiferenta, uneori, cu multa repulsie fata de mine si de lucrurile pe care trebuia sa le fac asa cum trebuie si totusi nu le-am facut, cu multa autocritica...

Uneori, nu imi iese. Uneori, imi este greu sa depasesc greselile mele sau ale altora. Atunci astept. Sa ma vindec. Sa ma lupt cu mine. Sa repar. Sa vad ca pot mai mult de atat. Sa nu mai repet.

Stiu ca voi gresi din nou, cu toata grija mea de a nu o mai face. Inevitabil. Este in natura umana. Dar mi-am dat seama de un lucru. In ciuda neputintei pe care o simti, in ciuda "urii" care se naste impotriva ta si impotriva celor care te ranesc cu sau fara intentie, nu este crucial ceea ce s-a intamplat. Pentru ca jocurile sunt deja facute, nu se mai pot schimba. Singurul lucru important si care poate face diferenta este atitudinea ta de dupa si felul in care stii sa reactionezi intr-o anumita situatie. Conteaza ce gasesti in tine si in sufletul tau. De aici porneste totul.

Astazi am vazut cel mai frumos apus de soare. Fara nici o umbra de pata. Nu mi-a sters greseala. Dar m-a lasat sa respir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu