prietenie

Viața este un dulce rai, iar cheia de la poartă este frumusețea sufletului...o viață plină de iubire , va avea si spini, dar o viață fără iubire nu va avea niciodată trandafiri...!

vineri, 16 septembrie 2011

Da-ti voie sa fii fericit, nu te mai conditiona!

Poti fi fericit in orice conditii. Sa fii convins de asta. Miliarde de oameni au dovedit-o, de-a lungul istoriei umanitatii. Chiar si in spitale, in azile, in detentie, in lupta, s-au putut bucura de viata, au putut trai momente inaltatoare, de fericire, seninatate, speranta sau iubire. Au dovedit ca fericirea clipei nu poate fi alungata, ca si in cele mai mizere conditii inima omului o recunoaste. Si asta dovedeste ca fericirea nu depinde atat de mult de circumstante, de ceea ce avem/posedam sau de ceea ce ne lipseste .
Fericirea este mai mult decat o emotie de incantare sau bucurie, mai mult decat o relaxare ce atrage pe moment satisfactia. Fericirea adevarata este o stare de spirit si nu are legatura cu manifestarea spontana si temporara a rasului, cu bucuria zgomotoasa sau cu excitarea simturilor. Pentru ca a fi fericit este o asezare interioara a fiintei tale, un mod de-a fi, indiferent de situatiile de viata prin care treci si pe care trebuie sa le rezolvi. Le rezolvi din aceasta stare de seninatate si bucurie interioara – si o faci mult mai bine decat prin incordare permanenta, din perspectiva spaimei, regretelor, rusinii, furiei sau a ambitiei pure.
Starea de fericire interioara iti ghideaza felul in care vezi si abordezi viata, te ghideaza in alegerea scopurilor, te ajuta sa iti modelezi drumul in viata. Ea nu e o iluzionare, o incantare indusa ce te rupe de realitate ci un alt mod de a aborda existenta. Imaginati-va ca avansati in cariera nu din perspectiva celui ce doreste sa se puna la adapost pe viitor si sa aiba o pozitie cat mai „acoperitoare” (motive ce sunt alimentate de ingrijorari sau frici) ci de pe pozitia omului fericit interior care sesizeaza si isi valorifica sansele cu seninatate si incredere, cu larghete a inimii.

Fericirea interioara nu e un narcotic si nu iti pierde luciditatea, nu te rataceste in labirintul iluziilor. Pentru ca ea este expresia spiritului tau, atotcuprinzator – scanteie din divinitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu