prietenie

Viața este un dulce rai, iar cheia de la poartă este frumusețea sufletului...o viață plină de iubire , va avea si spini, dar o viață fără iubire nu va avea niciodată trandafiri...!

duminică, 18 septembrie 2011

t r a n d a f i r u l

Este simbolul tuturor nuanţelor pe care şi le însuşeşte acest sentiment: prietenie, pasiune, dăruire, suferinţă, gelozie....
El, acest trandafir, s-a nascut ca urmare a impletirii curcubeului cu adierea zefirului de dimineata si nectarul din potirul zeilor.
O legendă grecească spune că trandafirul ar fi fost destinat să fie,
încă de la inceputuri, cea mai frumoasa si suava floare !
Adaug la "coltul prieteniei " din sufletul tau, trandafirul care tocmnai ti l-ai ales, ca far al vietii, sa-ti lumineze necontenit zilele dar mai ales noptile furtunoase........
Iubirea adevarata e ca un trandafir superb, rosu, parfumat, înflorit, dar cu foarte multi ghimpi, care straluceste în lumina soarelui. Daca vrei sa îl ai, trebuie sa îl cultivi. Ca si cel mai priceput gradinar sa-l ingrijesti, sa ai rabdare sa creasca, sa se dezvolte si sa infloreasca, sa îl aperi de geruri si de furtuni, de hoti si de alti daunatori. Mai presus de orice, trebuie sa crezi cu putere ca frumusetea exista si ca o vezi ca se manifesta în viata ta, prin frumusetea unica a acestui trandafir. Când va înflori în toata plenitudinea sa, bucura-te de minunea existentei lui, culege-l cu grija, chiar daca vei sângera datorita ghimpilor sai, iar parfumul pe care îl vei obtine, pastreaza-l toata viata, si daruieste din el oricui are nevoie, dar si reteta ta de bun cultivator... si poate un lastar de trandafir, rosu, stralucitor, parfumat, pentru a fi cultiva în gradina vietii oricui va putea deprinde de la tine arta cresterii trandafirilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu