prietenie

Viața este un dulce rai, iar cheia de la poartă este frumusețea sufletului...o viață plină de iubire , va avea si spini, dar o viață fără iubire nu va avea niciodată trandafiri...!

vineri, 16 septembrie 2011

Femeia vazuta prin ochii mei

Ce este femeia?…O întrebare care are efecte tabu în rândul bărbaţilor, sau poate provoca obstrucţii ale minţii când se gândesc la ce trebuie, poate sau este femeia.
Femeia este simbolul frumuseţii şi a purităţii, ce ajută inima unui bărbat să fie perfectă şi împreună cu bărbatul să călăuzească tainele iubirii spre infinit.
Femeia este cea care dă naştere la vise, iluzii, gelozii, drame găsite în cele mai mici lucruri, este cea care adoră să fie ascultată, să fie iubită, să îi poarte cineva de grijă.
Femeia este ca o albinuţă ce înţeapă, iar în acel loc apare o pată roşie şi inflamată care dă naştere la dragoste şi se întinde apoi prin tot corpul bărbatului.Femeia este un lucru bun. Femeia este mereu sensibila. Femeia este sexy. Femeia este dulce. Femeia este puternica. Femeia este cea care da viata. Femeia este o specie foarte emotiva. Femeia reprezinta pasiune pentru un barbat. Femeia este frumoasa. Femeia este ispititoare. Femeia este sotie. Femeia este prietena. Femeia sta in spatele oricarui om de succes. Femeia reprezinta confort. Femeia poate plange si suferi.
O femeie este precum un ocean. Atunci cand se simte iubita increderea in ea creste semnificant. Abilitatea unei femei de a accepta si de a returna dragostea este o reflectie a felului in care ea se vede. Daca o femeie se vede fericita si sexy inimia si bratele ei vor fi larg deschise. Cand se vede doborata si cand sufera cade in umbra. In aceasta perioada ea are nevoie ca mintea si inima ei sa fie deschise dar… nu va fi asa. Dupa ce va reusi acest lucru ea se va ridica si va simti dragostea ce o inconjoara, va radia de fericire.
Femeile au tendinta de a trai mai intens sentimentele decat barbatii. Sentimente precum nesiguranta, grija pentru un lucru, indignarea, inutilitatea, neincrederea, confuzia, nevoia sunt traite de catre femei intr-un mod mai accentuat chiar daca nu ar fi cazul. O femeie cu cat este ajutata mai mult cu atat ii creste increderea in sine si scapa de sentimentele negative pe care hormonii le fac sa apara in interiorul sau. Femeile tanjesc dupa intelegere, respect, devotament, incredere in sine, admiratie, egalitate cu barbatii si dupa sentimentul de iubire.
Unei femei ii place sa isi petreaca timpul facand lucruri simple precum cititul unei carti, ascultatul unui CD bun, scrierea unui jurnal, uitatul la zborul unei pasari. Unei femei ii place sa se relaxeze facand o baie cu multa spuma si fiind inconjurata de multe lumanari. Lucrurile pe care ea le iubeste sunt vorbitul cu o prietena pentru o perioada lunga de timp, mersul la cumparaturi, plimbarile lungi, savuratul unui pahar de vin, satisfacerea partenerului de viata sau pur si simplu statul pe canapea si visatul cu ochii deschisi.
O femeie este sufletul unei relatii, ea este fantezia, floarea, lumanarea, vinul, muzica romantica, tinuta sexy, placerea unirii intr-o singura fiinta cu cel de langa ea si mirosul dulce al naturii.
Femeia este fiinta pentru care un barbat traieste. Femeia este cea pentru care un barbat lupta impotriva oricui. Femeia este cea pentru care un barbat este in stare sa se schimbe. Femeia este cea care educa un barbat. Femeia este cea care induioseaza un barbat. Femeia completeaza barbatul. Femeia este fiinta de care noi barbatii avem nevoie cel mai mult pe lume.Fara ea nu am exista si nu am putea trai pe acest pamant.
”Femeia a ieşit din coasta barbatului, nu din picioarele lui pentru a-i fi pres. Nici din capul lui pentru a-i fi superioară. Ci din coastele lui pentru a-i fi egală, chiar de sub braţul lui pentru a fi protejată şi de lângă inima pentru a fi iubită”.
Femeia este un lucru bun creeat de Dumnezeu. Femeia este minunată. Femeia este mereu sensibilă. Femeia este dulce. Femeia este companionul perfect pentru a te distra. Femeia este plăcută ochiului. Femeia este puternică. Femeia este cea care dă viaţă. Femeia este o specie foarte emotivă. Femeia reprezintă pasiune pentru un bărbat. Femeia este frumoasă. Femeia este soţie. Femeia este prietenă. Femeia stă în spatele oricărui om de succes. Femeia reprezintă confort. Femeia doborâtă poate plânge şi suferi. Femeia care simte dragostea, poate radia de fericire. Toate femeile doresc să radieze de fericire.
Au oare toate motivaţia pentru a fi fericite? Răspunsul este NU. Argumente aduse în favoarea femeii: tenacitate, perseverenţa, profesionalism, organizare, disciplină, credinţă, moralitate, corectitudine, dăruire până la sacrificiu. Sunt cuvinte “mari” dar care , putem recunoaşte că, individual sau în totalitate pot fi atribuite, în mare măsura, femeilor.
Totodata, minitile luminate spuneau despre ele:
Fiinta ale carei elemente sufletesti sunt: dragostea, tandretea, blandetea; pentru a iubi, a vindeca – pentru acestea a fost destinata pe pamant. (H. Conscience, “La mission de la femme”)
O mancare pentru zei, gatita de diavoli (W. Shakespeare, “Antoniu si Cleopatra”)
Sufletul barbatului, lumina care il calauzeste; femeia este glorie. (M. De Cervantes, “Don Quijote”)
Trandafir ceresc in viata pamanteasca. (Fr. Schiller, “Cuvant despre femei”)
Prima invatatoare a neamului omenesc. (Th. Hippel, “Cu privire la ea”)
Sclava ce trebuie asezata pe un tron. ( Honore de Balzac, “Alt studiu despre femeie”)
Privilegiata creatiunii… Editie de lux a umanitatii… ii sta mai bine intr-o biblioteca cu oglinzi, dar este prea delicat legata, pentru ca un filozof s-o aseze in lada lui pe timpul calatoriei celei lungi a vietii pe pamant. (M. G. Saphir, “Dictionar de conversatie pentru spirit”)
Simbolul bunavointei si frumusetii. (Novalis, “Fragmente”)
Simbol al frumusetii, pentru ca forma ei desteapta mai mult decat oricare alta, in om, intelesul nemuririi (J. Maragall, “Laude”)
Marea educatoare a barbatului – ea il invata sa practice cateva virtuti incantatoare, ca: politetea, discretia si mandria aceea care se fereste sa nu fie inoportuna. Catorva, ea le arata cum sa placa; si, tuturora, le arata arta de a nu displacea. De la ea, invatam ca societatea este mult mai complexa si de o alcatuire mai delicata decat se crede in cafenelele politice. In sfarsit, langa ea ne patrundem bine de gandul ca visurile sentimentului si fantomele credintei sunt invincibile si ca, indeobste, nu ratiunea este cea care guverneaza pe oameni. ( A. France, “Gradina lui Epicur”)
Faptura distincta … independenta de gandire, instinctiva si cateodata de neinteles… o gandire, cea mai puternica a naturii, dar o gandire dansand… (J. Prevert, “Fatras”)
Opera principala, cununa creatiei, este darul cel mai bun, cel mai de pe urma al Cerului… (J.Milton, “Istorioare”)
Nu este sexul slab, e cel mai nobil din doua, prin puterea ei de sacrificiu, de suferinta in tacere, de umilinta, de credinta si de cunoastere. (Mahatma Gandhi)
Cand e frumoasa, place ochilor; cand e buna, place inimii; una e o bijuterie, cealalta o comoara. ( Napoleon I, “Meditatii”)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu